Osvrt na XII. kolo KMNL-a

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 17 Ožujak 2019

U dvanaestom kolu KMNL-e ''Sv. Ivan Pavao II.'', odigrano je devet utakmica prve i druge lige. Ovo kolo obilježilo je mnoštvo zgoditaka te nekoliko zanimljivih dvoboja. No, krenimo redom.

Što se tiče prve KMNL-e, Kman je sa visokih 11:4 pobijedio ekipu sv. Duje. Ovom pobjedom Kman ostaje na drugom mjestu, zaostajući samo bod za vodećim Dugim Ratom, koji je u ovom kolu svladao Pujanke sa 7:3. Na trećem mjestu u ukupnom poretku se nalazi ekipa Sućidra koja je u ovom kolu pobijedila Sv. Franu 7:2. Nadalje, Ravne Njive su pobijedile Kamen 5:4, dok je Sv. Ante -Poljud sa visokih 9:4 pobijedio Žnjan.

U drugoj ligi, najuvjerljiviju pobjedu je imala ekipa CBS-a koja je sa impresivnih 11:1 pobijedila Sv. Dominik te je tako zauzela treće mjesto na tablici. Na drugom mjestu se nalazi Pojišan koji je ovo kolo također ostvario pobjedu protiv Strožanca (5:3). Na prvom mjestu se i dalje nalazi Gospa od Otoka koja još uvijek ima stopostotni učinak, što samo govori koliku dominaciju ima u drugoj ligi. Ovo kolo su pobijedili Zadvarje sa 3:2 te tako još više učvrstili svoju poziciju na vrhu tablice. Još valja reći kako je Kaštel Lukšić pobijedio ekipu iz Konjskog 4:2 te se trenutno nalazi na četvrtom mjestu gdje dijeli isti broj bodova sa trećeplasiranom ekipom CBS-a.

Najbolji strijelac prve lige je idalje Milan Družijanić (Kamen) koji je u 12 kola postigao 28 pogodaka.