Sažetak XIII. i XIV. kola KMNL

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 27 Ožujak 2019

U trinaestom i četrnaestom kolu KMNL-e, odigrano je 17 utakmica prve i druge lige. Tijekom ova dva kola, dodatno se iskristalizirao položaj određenih ekipa u ukupnom poretku. Veliki derbi trinaestog kola svakako je bila utakmica između Kmana i Dugog Rata, budući da se radi o ekipama koje su već duže vrijeme na vrhu tablice prve lige. Pobjedu je ostvario sv. Josip iz Dugog Rata koji je sa 4:2 svladao Kman.

Tom pobjedom Dugi Rat je učvrstio svoje prvo mjesto na tablici, a odmah iza njih nalazi se Sućidar koji je u ova dva kola uvjerljivo pobijedio Kamen i Pujanke te samo 2 boda zaostaje za Dugim Ratom.  Treće mjesto na tablici pripada ekipi Kmana koja je dosta vremena bila i vodeća, no u zadnje vrijeme je izgubila kontinuitet u povoljnim rezultatima koji bi ih održali na vodećoj poziciji. Kman tako zaostaje samo 4 boda za prvoplasiranim Dugim Ratom, što samo potvrđuje kolika će se bitka ove sezone voditi za prvo mjesto u prvoj ligi.

U drugoj ligi ekipa Gospe od Otoka zauzima i dalje uvjerljivo prvo mjesto, no možda prvi put u sezoni se može primijetiti lagani pad forme u njihovoj igri. Tako su u trinaestom kolu prvi put ostali neriješeno (2:2) u utakmici sa Pojišanom, a drugu utakmicu protiv Kaštel Lukšića su pobijedili sa minimalnom prednošću od 1:0. Drugo mjesto na tablici zauzima Pojišan koji za prvoplasiranom ekipom zaostaje čak 12 bodova. Sv. Ante – Zadvarje zauzima treće mjesto, no ekipa iz Kaštel Lukšića ima podjednak broj bodova sa njima, tako da će u drugoj ligi sigurno biti neizvjesna borba za drugo i treće mjesto do kraja sezone.

Najbolji strijelac prve lige je još uvijek Milan Družijanić (Kman) sa 29 postignutih pogodaka , dok je to u drugoj ligi Luka Šarić (Pojišan) sa 18 postignutih zgoditaka.