Osvrt na XVIII. kolo KMNL

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 20 Svibanj 2019

U XVIII. kolu KMNL-e ''Sv. Ivan Pavao II.'' odigrano je ukupno devet utakmica prve i druge lige. Možemo reći kako u ovom kolu nije bilo većih rezultatskih iznenađenja, a vodeće ekipe su samo potvrdile svoje trenutno mjesto na tablici. No, krenimo redom.

U prvoj ligi, Kman je uvjerljivo pobijedio ekipu sv. Frane 9:1 te je tako učvrstio svoju vodeću poziciju na tablici. Ovo kolo donijelo nam je i veliki derbi između Dugog Rata i Sućidra. U iznimno važnoj utakmici za ostatak natjecanja, slavila je ekipa sv. Josipa iz Dugog Rata, koja je sa 5:0 pobijedila Sućidar i tako dodatno zakomplicirala utrku za naslov prvaka prve lige. Sućidar se i dalje nalazi na drugom mjestu budući kako ima dvije utakmice više od Dugog Rata. Dakle, imamo tri konkurenta za prvo mjesto: Kman, Sućidar i Dugi Rat. Već je sada jasno kako će ove sezone svaki bod odlučivati o pobjedniku lige. Od ostalih utakmica u prvoj ligi, valja reći kako su Pujanke sa uvjerljivih 11:4 svladale Kamen, Jesenice su također sa uvjerljivih 9:3 pobijedile Žnjan, a Sv. Ante - Poljud je pobijedio ekipu Sv. Duje 6:2. Dakle, samo u prvoj ligi postignuto je okruglih 50 pogodaka.

U drugoj ligi nemamo toliko dramatičnu borbu za prvo mjesto na tablici. Ekipa Gospe od Otoka se ovu sezonu pobrinula da pitanje pobjednika lige ne dođe u pitanje. Tako su ovo kolo protiv ekipe Sv. Dominika upisali još jednu pobjedu (4:0). Na drugom mjestu, sa velikih 11 bodova razlike za prvoplasiranom ekipom, nalazi se Pojišan koji je pobijedio CBS 2:1. Samo bod manje ima ekipa Kaštel Lukšića koja ovo kolo nije imala utakmicu, a nalazi se trenutno na trećem mjestu. Također, Gospa od Zdravlja je pobijedila Strožanac 3:1, a dvoboj između Kocunara i Konjskoga ostao je bez pobjednika (3:3).

Najbolji strijelac prve lige trenutno je Milan Družijanić (Kamen) sa 33 postignutih zgoditaka, a u drugoj ligi je to Rade Krnić (Zadvarje) sa 20 postignutih pogodaka.