Osvrt na XIX. kolo KMNL-a

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 31 Svibanj 2019

U XIX. Kolu KMNL-e ''Sv. Ivan Pavao II.'' odigrano je ukupno 9 utakmica prve i druge lige. Kao i u prethodnom kolu, nemamo rezultatskih iznenađenja, a borba za prvo mjesto u prvoj ligi se i dalje nastavlja sa još nepoznatim ishodom.

U prvoj ligi, Kman je sa uvjerljivih 7:3 pobijedio Kamen i tako učvrstio prvo mjesto na tablici. Dugi Rat je sa još uvjerljivijim rezultatom od 9:1 svladao ekipu Sv. Ante – Poljud i tako ostao na drugom mjestu (uz utakmicu manje od Kmana). Sućidar je u ovom kolu pobijedio Ravne Njive sa rezultatom 2:1 te ostao na trećoj poziciji. Dakle, prva tri mjesta zauzimaju Kman, Dugi Rat i Sućidar, a razlika između prvoplasirane i trećeplasirane ekipe je samo četiri boda te je vjerojatno da do zadnjeg kola nećemo znati konačan poredak ovih triju ekipa. Od ostalih utakmica u prvoj ligi, Jesenice su pobijedile ekipu Sv. Frane 7:2, a Sv. Duje je slavio protiv Žnjana sa 6:5.

U drugoj ligi, ekipa Gospe od Otoka nastavlja sa pobjedama te su ovo kolo pobijedili Gospu od Zdravlja 5:2. Nalaze se tako na prvom mjestu sa 13 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu te su već (odavno) izborili prelazak u prvu ligu. Iako nema tolike dramatične borbe za prvo mjesto u drugoj ligi, sigurno će biti zanimljivo tko će se naposljetku naći na drugom i trećem mjestu. Trenutno je na drugom mjestu ekipa Sv. Ante – Zadvarje koja je ovo kolo svladala Pojišan 4:1. Na trećem mjestu se nalazi Kaštel Lukšić koji je ostao neriješeno sa ekipom CBS (1:1), a Kocunar je pobijedio Strožanac rezultatom 5:2.

Najbolji strijelac prve lige je i dalje Milan Družijanić (Kamen) sa 36 postignutih pogodaka, a u dugoj ligi je to Rade Krnić (Zadvarje) sa 22 postignuta pogotka.