Završena 14. sezona KMNL „Sv. Ivan Pavao II.“

Napisao/la  Marko Vrkić
Published: 15 Lipanj 2019

Završena je četrnaesta po redu sezona Katoličke malonogometne lige ''Sv. Ivan Pavao II.'' Kao rijetko kad dosad, svjedočili smo napetoj borbi za prvo mjesto u prvoj ligi.

Naposljetku osvajač prve lige je četvrti put zaredom ekipa sv. Josipa iz Dugog Rata koja će nas predstavljati na nacionalnoj završnici u Varaždinu. Sveti Josip je osvojio prvo mjesto sa samo bodom prednosti pred drugoplasiranim Kmanom, što dovoljno govori o dramatičnoj završnici prve lige. Treće mjesto pripalo je Sućidru koji ima 10 bodova manjka za prvoplasiranim Dugim Ratom.

Osvajač druge lige je ekipa Gospe od Otoka koja je gotovo cijelu sezonu bila na vrhu tablice. Nakon nekoliko godina, opet se vraćaju u prvu ligu (u kojoj su godinama ostvarivali vrhunske rezultate) te će sigurno stvoriti zdravu konkurenciju ekipama koje su konstantno na vrhu prve lige. Drugoplasirana ekipa je Sv. Ante - Zadvarje koji 10 bodova zaostaju za prvoplasiranom ekipom, a treće mjesto je osvojila ekipa sa Pojišana.

Najbolji pojedinci u obje lige su:

Najbolji golman: Marko Županović (Sućidar)

Najbolji igrač: Josip Cikojević (Kman)

Najbolji strijelac 1. lige: Milan Družijanić (Kamen) – 43 gola

Najbolji strijelac 2. lige: Luka Šarić (Pojišan) – 27 golova

Također valja napomenuti kako je ekipa sa Kmana dobila nagradu za fair – play momčad sezone.

Susret svih sudionika KMNL-e sa nadbiskupom mons. Marinom Barišićem biti će 26. lipnja 2019. u Nadbiskupskom ordinarijatu (Split) sa početkom u 20.30 sati.