Dodjela priznanja najboljim ekipama i igračima KMNL-e "Ivan Pavao II." i Sudamja kupa 2019.

Napisao/la  Slavko Blažić
Published: 26 Lipanj 2019

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić primio je u srijedu 26. lipnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu pobjednike 14. sezone Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“ i ovogodišnjeg Sudamja kupa. Tom prigodom udijelio je odličja, pehare i medalje najboljim momčadima i igračima. Uz nogometaše, trenere i župnike, susretu su prisustvovali i povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Mihael Prović i voditelj sportske sekcije Ureda za mlade Mladen Jurić.

Prvoplasirana ekipa prve lige Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“, četvrti put za redom, je momčad župe Sv. Josipa iz Dugog Rata. Oni su predstavljali Splitsko-makarsku nadbiskupiju na nacionalnoj završnici u Varaždinu gdje su ostvarili izvrstan rezultat, osvojivši treće mjesto. Drugo mjesto pripalo je momčadi splitske župe Pomoćnice kršćana – Kman koja je osvojila i pokal za fair play, dok je treće mjesto osvojila župa sv. Andrije sa Sućidra. Najbolji strijelac je Milan Družijanić (župa sv. Mihovila – Kamen). Priznanja su dobile i najbolje drugoligaške momčadi. Prvoplasirana momčad je iz župe Gospe od Otoka – Solin, drugoplasirana iz župe sv. Ante – Zadvarje, a treće mjesto zauzela je ekipa župe Gospe od Pojišana (Split). Najbolji strijelac druge lige je Luka Šarić (Pojišan).

Nagrađeni su i ovogodišnji najbolji natjecatelji Sudamja kupa. Prvo mjesto pripalo je momčadi iz splitske župe sv. Andrije – Sućidar, drugo mjesto zauzela je župa sv. Ante – Zadvarje, a trećeplasirana ekipa je iz katedralne župe Uznesenja BDM – Split.

Prigodnu riječ izrekao je nadbiskup Barišić čestitavši mladima na izvrsnim športskim rezultatima. Zahvalio je povjereniku za mlade don Mihaelu Proviću i voditelju sportske sekcije Mladenu Juriću za sve što su učinili u protekloj sezoni kako bi mladi natjecatelji razvijali svoj kršćanski identitet.

Dobitnicima i svim sudionicima prigodne riječi su uputili dr. don Mihael Prović i Mladen Jurić. Istaknuto je kako natjecanja iz godine u godinu rastu kvalitetom i vidljiv je znatan pomak u lijepom ponašanju na nogometnom terenu. Ono što posebno veseli je sve veća zauzetost u župnom pastoralu i rekordan broj sudionika na duhovnim obnovama.

Nakon zajedničke fotografije druženje je nastavljeno uz osvježenje u vrtu.