Osvrt na XII. kolo KMNL

Napisao 
Published: 15 Lipanj 2020

Prva liga: Sigurne pobjede Žnjana i Kmana, Pujanke ispustile pobjedu u posljednjim trenucima

ŽNJAN - SV. ANTE, POLJUD 9:3

Znam što mislite, barem velika većina… jedino COVID-19, i nitko drugi, mogao je zaustaviti taj snažni uzlet trupa sa Žnjana, koji su ovom fenomenalnom prezentacijom (a lišeni usluga M. Dubovca i I. Šućura) došli do nevjerojatne četvrte pobjede u sezoni ?

A povrh svega, i to baš kad ste na vrhuncu, javi se ta nezgodna demokracija i poremeti planove oko nastavka natjecanja. Siguran sam da bi svi s velikim uzbuđenjem iščekivali tu petu pobjedu, a ovako nam se samo preostaje razmišljati gdje bi im bio kraj…

Ove prekrasne večeri, predvodio ih je I. Jurjević, povratnik na KMNL terene, i to s četiri zgoditka u mreži Bonačića. S druge strane, goste nitko nije predvodio, niti na klupi. Dapače, Bonačiću je uspio zabiti i suigrač Špralja.

SV. ANTE, ZADVARJE - PUJANKE 4:4

Isto kao i Žnjan, i Pujanke su taman uhvatile korak za ekipama s dna ljestvice, kad su ih prisilno zaustavile mračne, (očito) neprijateljske sile. Za razliku od Žnjana, uspjeli su uhvatiti svoj 7. bod u sezoni (plus 3 s duhovne obnove), te im je sigurno predstojao još snažniji uzlet.

Iako su nakon prvog dijela vodili 0:3, te pogodili u 39. minuti za 3:4, golgeter domaće momčadi N. Krželj ih u posljednjim trenucima susreta uskraćuje za dva dodatna boda, bacajući ih u očaj i nevjericu (da bi kasnije COVID-19, kao VAR, ispravio ovu istinsku nepravdu).

Spomenimo junake posljednjeg boda sezone: s gostujuće strane to su bili Vardić, Zebić, Župa i Kovačević, a nasuprot su stajali N. Krželj (2), Ribičić i M. Mandušić.

SV. DUJE - DUGI RAT 3:4

Još jedna ekipa koja je dočekala svoj uzlet - prvaci iz Dugog Rata. Upravo tako, taj uzlet je bio dug i nadasve (ne)očekivan i priželjkivan cijele sezone, i baš kad te krene - prekid. Eto vidite kako se takve stvari dogode, neplanski, neočekivano… Njima COVID-19 sigurno nije dobro došao, jer su oni (sigurno) među onima koji su htjeli dokazati i pokazati da mogu ostvariti ostanak u ligi i za (zelenim) parketom/betonom. Ali eto, demokracija je i njih spriječila u tome.

Od silnih pobjeda ekipa s dna ljestvice, pitate se tko će onda uopće ostati na dnu, ako svi idu 'gore'. A da, korona kaže – nitko, svi ostajete. Hvala korona što postojiš, rekao bi jedan moj dobri poznanik ?

SUĆIDAR - KMAN 2:8

Gosti nastavljaju svoj pohod za vodećim Ravnim Njivama. Bez obzira na COVID-19, oni neće stati…

SV. FRANE - GOSPA OD OTOKA 3:4

Iako su domaći poveli zgoditkom Jugovića u 10. minuti, vrlo brzo stvari sjedaju na pravo mjesto zgodicima Orlovića (11, 15) i autogolom Karabatića u 30. minuti, dok poraz ublažava Akrap u posljednjim trenucima susreta. Obje ekipe zasluženo ostaju u ligi, te ćemo ih i naredne sezone gledati u prvoligaškom društvu.

Druga liga: Poraz Kocunara, uvjerljiva pobjeda K. Lukšića

SV. DOMINIK - K. LUKŠIĆ 1:7

Hattrick Lovrića i Vrdoljaka bio je više nego dovoljan za sigurnu pobjedu protiv vrlo loših dominikanaca.

CBS - PODSTRANA 0:3 bb

GOSPA OD ZDRAVLJA - SV. OBITELJ 7:4

Sigurna i zaslužena pobjeda Gospe od Zdravlja, kod koje se čak i voditelj stigao 'prijaviti' među strijelce ?

Ipak, junaci susreta bili su Bošnjak i Mikelić postigavši po 3 zgoditka. S druge strane, po dva zgoditka postigli su Šakić i Majić, jedini raspoloženi igrači gostiju.

KONJSKO - POJIŠAN 4:4

Dok se na terenu igrala izjednačena utakmica, prevagu na tribinama (uvijek) odnose ultrasice gostiju. Ipak, niti njihova bezrezervna podrška ovog puta nije bila dovoljna za pobjedu protiv Cakijevih Kanarinaca. Za razliku od prošlosezonskih prezentacija, los culesi u ovoj igraju neprepoznatljivo loše, te bi ozbiljno trebalo razmisliti o osnivanju treće lige - isključivo za njih.

MERTOJAK - K. STARI 0:3 bb

TRSTENIK - KOCUNAR 5:4

Trstenik zasluženo skida skalp vodećoj momčadi drugoligaške karavane. Iako bolji u prvom poluvremenu (2:3), Kocunar odigrava očajno drugo poluvrijeme što gosti koriste za zasluženi preokret (Vojković postiže hattrick u 23., 33. i 38. minuti). Konačni rezultat postavlja Miliša u pretposljednjoj minuti susreta. Šteta što domaći ne uspijevaju prikazivati slične prezentacije u kontinuitetu.