Osvrt na XIII. kolo KMNL

Napisao 
Published: 16 Lipanj 2020

Druga liga: Derbi Kocunaru, uvjerljive pobjede Gospe od Zdravlja i K. Starog

K. LUKŠIĆ - TRSTENIK 4:3

Siguran ulazak domaćih u susret, uz kontrolu većeg dijela utakmice. Strijelci su se ravnomjerno raspodijelili, svakom po gol (Čotić, Vrdoljak, Vujeva, Čavka). U posljednjih 10 minuta gosti počinju nagrizati i smanjivati visoku prednost; u strijelce se najprije upisuje Šiško, a potom i L. Sikirica (dvaput). Srećom po Kaštelane, Munja nije bio u sastavu gostiju, jer bi im dotični munjevito ubacio koji balun u mrežu.

SV. OBITELJ - KONJSKO 5:2

Za razliku od prethodnog izvještaja, ovdje smo vidjeli i kontrolu utakmice, ali i rezultata. Osim toga, vidjeli smo i (samo)kontrolu domaće uzdanice F.Š. koji nije napravio niti jedan prekršaj na cijelom susretu, karton ili isključenje, a pritom se stigao triput upisati u strijelce. E sad, ili je napredak ostvario sam, ili je imao pomoć u vidu pronalaska pravog mjesta na terenu voditelja B. Piteše, manje važno. I da, još je nešto važno. Domaći su odigrali cijeli susret bez zamjene, dok su se Cakijevi puleni mogli odmarati (i to dvojica istovremeno). Očito su se previše odmarali, jer im je čak i Moro uspio zabiti zgoditak (uz kralja šesterca Majića). Kozmetičari iz Konjskog ovog su puta bili Bezina i D. Jurić (onaj drugi).

PODSTRANA - GOSPA OD ZDRAVLJA 1:5

Sigurna i zaslužena pobjeda Gospe od Zdravlja, koja je na poluvrijeme otišla s minimalnim vodstvom (strijelac Zanki u 10. minuti). U 10 minuta nastavka priči je definitivno došao kraj, kada se u strijelce dodatno prijavljuju Tonkić, Bošnjak, Galić i Volarević; dok je počasni zgoditak domaćih u zadnjoj minuti djelo A. Ćelića.

K. STARI - CBS 8:3

Potop gostiju, odnosno premoć i dominacija K. Starog. Istaknimo da su gosti poveli preko svog kapetana Paradžika u 6. minuti, te da su vodstvo držali sve do 10. minute, kada počinje njihov 'slobodni' pad. Domaći tsunami predvodio je J. Bašić postigavši čak 4 zgoditka.

POJIŠAN - SV. DOMINIK 1:1

Susjedne župe, vječni rivali, na terenu i na tribinama… gosti lišeni usluga kapetana i alfe Bože Vujevića, ali je stoga omega bio tu. Nakon Karla ne ostaje ništa, on završava sve akcije, rasprave… na svoj način ?

Domaći, uz podršku uvijek dobro raspoloženih tifosica, te s povratnikom nakon suspenzije i najboljim strijelcem ekipe L. Šarićem u sastavu. Tvrda utakmica od samih početaka, nitko ne želi preuzeti rizik, pa prvo poluvrijeme završava bez zgoditaka i bez ijedne disciplinske mjere (kartoni, prekršaji, isključenja). Nastavak bolje otvara Pojišan, kada ih Šarić u 24. minuti dovodi u vodstvo. Sedam minuta kasnije, Mešin zabija za izjednačenje i konačni rezultat susreta. Istaknimo još da je KK19 imao sve u svojim nogama u posljednjem napadu/kontri, kada je zajedno s Mešinom krenuo prema golu Ruića, ali pogrešno dodaje na drugu stativu… uzalud njegovi vapaji da je bio ometen tijekom upućivanja lopte prema suigraču.

KOCUNAR - KAMEN 4:3

Odlična utakmica, 'poljudski' ambijent na tribinama, uz veliki broj domaćih navijač(ic)a i simpatizera. Novootvoreni parking nije bio dovoljnog kapaciteta da primi sve koji su htjeli osobno svjedočiti ovom spektaklu.

Prava prvoligaška, tvrda utakmica, bez malo grešaka s obje strane (usprkos 7 postignutih golova). Utakmica se počela otvarati onog trenutka kada se S. Vulikić prebacio na pivota s posljednjeg igrača obrane i čuvara najopasnijeg igrača gostiju i golgetera lige Miće Družijanića. Praktički prvi napad kada je uhvatio zraka, zabija takav gol da su cijele tribine zanijemile. Bomba upućena iskosa s desne strane, s vrha šesterca, završava u suprotnim rašljama vratara Mrkonjića. Odmah na početku drugog dijela, Mudrinić izjednačava rezultat svojom majstorijom. Sve se opet odvijalo na istoj strani terena, na istom golu, samo što je udarac došao s lijeve strane, i završio u bližem kutu vratara Šimunovića (iznad glave). Vidjevši da su gosti u nokdaunu, i da je ovo možda pravi trenutak da iskoriste svoje prilike, odlučili su ih dodatno stisnuti i riskirati do kraja, što im se i isplatilo. Već u idućoj minuti Mujan donosi preokret, da bi tri minute kasnije Babić potvrdio odličan momentum i ulazak u nastavak susreta. Gosti traže kratki predah, te nakon time-outa izlaze potpuno osvježeni i spremni uzvratiti na blitzkrieg. U 29. minuti Omrčen smanjuje vodstvo, da bi Mićo još jednim lijepim i efektnim potezom izjednačio rezultat, kada preciznim i snažnim udarcem s 10-ak metara pogađa donji lijevi kut Mrkonjića. Svi su se pomirili s rezultatom, čekao se kraj utakmice, kada S. Vulikić ostaje nečuvan na drugoj stativi i pogađa za veliko slavlje nebesko-plavih. Pjesma se nastavila daleko u noć, feštalo se u župi na Kacunaru…