Osvrt na XIV. kolo KMNL

Napisao 
Published: 17 Lipanj 2020

Druga liga: Preokret Mertojaka, uvjerljive pobjede Dominika, Konjskog i Kamena

MERTOJAK - CBS 6:3

Gostima pripalo prvo, a domaćima drugo poluvrijeme. Bogoslovi su u 23. minuti imali sigurnih 0:3, da bi se odjednom ugasili. Domaći su znalački iskoristili ponuđeno, te su predvođeni S. Lozićem napravili preokret u samo sedam minuta. Posao je dovršen u posljednje tri minute, zgodicima M. Sunare i L. Šušnjara.

SV. OBITELJ - SV. DOMINIK 2:7

Sve do 22. minute, domaći su se nekako uspijevali obraniti i odolijevati napadima gostiju, a tada B. Vujević postiže 2 od svoja 4 večerašnja zgoditka i usmjerava utakmicu na mlin Dominikanaca. Osim njega, na listu strijelaca su se upisali Mandić i Tomičić, te golman Vrdoljak (dok su se domaći očajnički pokušavali vratiti u utakmicu igrajući golmana-igrača).

PODSTRANA - KONJSKO 3:6

Konačno smo doživjeli da su i Cakijeve trupe nekog nadigrale, nećemo pretjerivati pa reći pregazile kao plitak potok, da se previše ne umisle, pardon uzvise. U 24. minuti na semaforu je svijetlilo velikih, ma šta, ogromnih, pomalo nevjerojatnih 0:5, kada domaći uspijevaju postići dva zgoditka preko F. Milovića. Do kraja utakmice vidjeli smo po jedan zgoditak s obje strane: prvo je Kovač dodatno povećao vodstvo gostiju, a onda Kolovrat u posljednjim trenucima zabio za konačnih 3:6.

K. STARI - GOSPA OD ZDRAVLJA 4:2

Odličan konačan rezultat za goste, koji su u ovom susretu bili hendikepirani za barem 7-8 igrač(in/ić)a, ali glavno da je prisutan bio veći dio voditeljske populacije, uz povratnika među vratnice M. Bečića. Osim igre, domaći su imali velikih i sigurnih 4:0 (M. Đikić 3, Lagator), pa nije bilo potrebe za dodatnim bildanjem statistike. Gosti su ublažili poraz u posljednje dvije minute zgodicima H. Jankova.

POJIŠAN - TRSTENIK 2:2

Jedina utakmica ovog kola, a da je bila napeta, uzbudljiva, izjednačena... Šarić je doveo domaće u vodstvo u 5. minuti, da bi Vojković samo 6 minuta poslije izjednačio i postavio rezultat na poluvremenu. Domaći su ponovno poveli, ovog puta je strijelac Tošić u 31. minuti. Izjednačenje je ovog puta stiglo pred sami kraj utakmice, kada Šiško uspijeva savladati golmana los culesa K. Ruića, na veliko razočarenje pratećeg vokalno-instrumentalnog sastava.

K. LUKŠIĆ - KAMEN 1:8

Šta je ovo? U zapisniku nema Miće, a postignuto 8 golova (i još toliko propušteno). Svi igrači gostiju upisali su se u strijelce, s tim da su neki postigli čak i dva (Luetić, A. Ćaćić, D. Čaić). Počasni zgoditak domaćih djelo je najnovije akvizicije M. Lemca, koja se vidimo polako počela isplaćivati, samo šteta što su primili 8 golova, pa će se uvijek netko naći i reći da nije dovoljno velika klasa, tipa A, koja će sama zabiti više nego ekipa može primiti.