Osvrt na XIX. kolo KMNL

Napisao 
Published: 19 Lipanj 2020

Druga liga: Minimalne pobjede Dominika i Trstenika, preokreti Sv. Obitelji, Pojišana i Kocunara

K. LUKŠIĆ - SV. OBITELJ 2:6

Većim dijelom susreta, domaći su potpuno kontrolirali sve sastavnice nogometne igre (igru, rezultati i protivnika), osim naravno sudaca i delegata (službene osobe moraju ostavljati barem prividan dojam neutralnosti). Uglavnom, do 29. minute imali su vodstvo od (samo) 2:0, da bi DJ10 u narednih 6 minuta postigao čak 4 zgoditka (u biti, imao je loš dan) i praktički sam osigurao nove bodove za goste. Konačan rezultat postavljaju Prančević i I. Katušić zgodicima u posljednje tri minute susreta.

POJIŠAN - MERTOJAK 3:2

Nastavno na prošlotjedni osvrt (ako netko uopće prati), Mertojak nastavlja u svom stilu toplo-hladno… e pa sad je došao red na hladno, a tako (možda) nije trebalo ni biti. Sve su imali u svojim nogama, i igru i rezultat, ali jednostavno nisu uspjeli zadržati koncentraciju (sami sebe dobili, postigli dva AG) i privesti utakmicu kraju. Možda da je bio wunderkid Lozić ? Dakle, gosti su vodili sve do 31. minute zgodicima Orlića (5) i Sunare (24), da bi tada odlučili darovati domaće s dva zgoditka (autogolove postižu Šušnjar u 31. i Marić u 39. minuti). Vidjevši to, domaći su odlučili da je red da i oni ipak malčice sudjeluju, da se ne stvori sumnja u nekakav dogovor (iz 2 u 1 je sigurno bila ponuđena lijepa kvotica), pa tako Šarić u posljednjim sekundama susreta donosi epsku pobjedu culesima. Delirij na tribinama, zadnji neka ugasi reflektore ?

SV. DOMINIK - KONJSKO 1:0

Utakmica s puno trke i želje, ali malo pravih prilika, u kojoj je jedinu razliku stigao napraviti Mešin, i to kad je u 30. minuti susreta postigao pobjedonosni zgoditak. I ovdje je bilo slavlja, iako ne u takvom omjeru kao kod susjedne župe, prvenstveno jer se Bože vratio u sastav, a i KK19 nije zaradio nijednu disciplinsku mjeru, ali i zbog bodova koji ih polako uzdižu na drugoligaškoj ljestvici.

KOCUNAR - PODSTRANA 6:2

Odličan ulazak u susret gostiju iz Podstrane, nebesko-plavi su izgledali katastrofalno bez LM3 u sastavu. Već u 6. minuti na semaforu je svijetlilo nestvarnih 0:2 (pogađali su RMB u 3, te D. Milović tri minute poslije). Navijači su očajni, lagano se uvlači nervoza, kako ćemo ovo okrenuti bez LM3 ?! I tada se pojavljuje ON… kad većina gubi vjeru i nadu u povratak, ON stupa na scenu još jače, silovitije i nadahnutije, skriveni (dobro ajde, nije skriven, eto može prikriveni, tihi, sveprisutni) adut Kacunara, alfa i (pogotovo) omega, uvijek spreman spasiti stvar (a.k.a. rješavač bezizlaznih situacija), uskočiti i podmetnuti leđa za ekipu, na način koji je u tom trenutku najpotrebniji… znate, nema straha kad u sastavu imate MK10, jer kad taj održi motivacijski govor, u stilu 'kad krenemo, gorit će nebo i zemlja', nema te ekipe koja im se može suprotstaviti (mogu pokušati, ali uspjeti –> N E Ć E)…

Znači, u najkraćim crtama… klupa predvođena voditeljem Rončevićem traži time-out (nakon dva rana nokdauna), MK10 odradi svoj dio – i konačni rezultat vam je 6:2. Točka. Nema se tu šta posebno pojašnjavati, to vam je tako, jednostavne stvari su najbolje.

Ej, ali gosti su još u nevjerici; na sve su bili spremni, ali ovo je jednostavno bilo malčice previše 'too much'. A domaći… oni su vam lipo malo zapivali, proveselili se, opalili koji selfić s navijači(ca)ma, NJEGA zasluženo slavili i nosili na ramenima do auta (da je bilo potrebno, išli bi i do zračne luke, kao u neka bolja, davna vremena), pa pripremati taktiku za sljedećeg protivnika. Ne možete uvijek očekivati i tražiti njegovu pomoć… ON je svoje napravio, na vama je red.

TRSTENIK - GOSPA OD ZDRAVLJA 3:2

Živahna utakmica, prepuna sadržaja, u kojoj su s(p)retniji bili domaći s Trstenika. U vodstvo ih je nakon samo pola minute igre doveo J. Šamija, a da bi dvije minute poslije LKL brzinski vratio sve na početak. Ipak, domaći odlaze na odmor s prednošću zgoditkom Munje u 12. minuti. Nastavak susreta donosi izjednačenje, igrala se 31. minuta kada velemajstor Tonkić rutinski posprema loptu iza leđa Bučića. Konačan rezultat, pet minuta prije kraja susreta, postavlja J. Sikirica. Bila je to zaslužena pobjeda, sveukupno sedma u sezoni, koja im je donijela priključak za ekipama iz gornjeg dijela tablice.