Osvrt na XX. kolo KMNL

Napisao 
Published: 16 Srpanj 2020

Druga liga: Kaštelanima derbi, Trstenik slavio u golijadi, preokret Podstrane, Dominik minimalno

KONJSKO - TRSTENIK 2:6

Predvođeni četverostrukim strijelcem Munjom, Trstenik zasluženo slavi protiv Kanarinaca kojima nije pomoglo odsustvo I.K. Caktaša, a niti odlična igra strijelca jednog od zgoditaka, inače golmana po opredjeljenju, velikog D. Karduma.

SV. OBITELJ - POJIŠAN 2:2

Zanimljivu, čak i gledljivu utakmicu, i to za one neutralne promatrače, a ne samo za ultras(ic)e, odigrale su ove dvije momčadi, koje su kvalitetom i rosterom tik uz vodeću trojku (zlobnici, nemojte gledati samo tablicu). Poveli su domaći, i to već u 4. minuti susreta, preko povratnika na KMNL terene, 'doktora' futsala (barem još neko vrijeme) DJ-a. Deset minuta kasnije, rezultat je poravnao (a tko drugi) ponajbolji strijelac ekipe L. Šarić. Ipak, već u idućoj minuti, mlada nada domaćih F.Š. vraća vodstvo domaćoj ekipi. U drugom dijelu susreta, domaće je ipak koštala igra/dolasci bez zamjene (što prakticiraju veći dio prvenstva), pa nakon što je sudac brzinski dodijelio dva žuta kartona igraču domaćih A.M., gostima (opet Šariću) nije bilo pretjerano postići izjednačujući zgoditak, i to samo četiri minute prije kraja. Iako je do kraja susreta bilo po nekoliko izglednih prilika s obje strane, rezultat se nije mijenjao, te možemo reći da su obje ekipe bile pomalo razočarane bodom, a jednako tako i njihovi simpatizeri sa zidića.

PODSTRANA - K. LUKŠIĆ 3:1

Unatoč vodstvu do 27. minute susreta, Lukšićani ne uspijevaju osvojiti bod(ove) iz ove zanimljive, otvorene i ravnopravne utakmice. Prvo poluvrijeme okončano je vodstvom gostiju (da, vjerujte), a strijelac je bio Lemac u 7. minuti. Drugo poluvrijeme, druga pjesma. Prvo je D. Milović u 27. minuti izjednačio rezultat, da bi tri minute kasnije F. Milović (brat ?!) zabio za potpuni preokret. Potvrdu boljeg takmaca ove večeri potpisuje D. Milović, svojim drugim zgoditkom u 32. minuti susreta.

MERTOJAK - SV. DOMINIK 1:2

Nemojte da vas zbuni konačni rezultat, Dominikanci su kontrolirali igru i rezultat. Predvođeni Mešinom, dvostrukim strijelcem (7, 35) i igračem utakmice, relativno lako upisuju nove bodove koji ih približavaju ekipama iz gornjeg dijela tablice. Domaći su smanjili rezultat u pretposljednjoj minuti susreta preko svog ponajboljeg igrača (ovo, naravno, vrijedi kada ne igra SL69) M. Sunare.

K. STARI - KOCUNAR 3:2

Prepune tribine, odlična utakmica, što ćeš više… i ne, ne igraju Bili, igra Kacunar ?

Raznih profila simpatizera se skupilo ove večeri kako bi uživo pogledali mladost s Kacunara, ali i iskustvo iz Kaštela. Nismo vodili zapisnik o tome, ali se moglo vidjeti nekoliko poznatih osoba iz nogometnog svijeta (malog i velikog), a koga su sve pratili, ali i nenadano primijetili… čak je i do raznih agenata došla informacija da na betonu Sjemeništa postoji zanimljivi nogometni kadar. Ipak, ovog puta presudilo je iskustvo, u obliku J. Bašića (6) i A. Đikića (24, 28). Kocunar se dvaput vraćao u utakmicu, ali nikako nije uspijevao preokrenuti tijek igre i rezultat, u konačnici su dva zgoditka (Dadić u 12. i S. Vulikić u 31. minuti) ipak bila nedovoljna za nešto više.

GOSPA OD ZDRAVLJA - KAMEN 2:7

Domaći nisu imali nikakve šanse... po dva zgoditka Miće i voditelja-igrača Luetića, te jedan Šarana, I. Čaića i J. Družijanića bilo je previše za LKL-a i njegove lavovske trupe, koji su još u borbi za izlazak u Europu.