Osvrt na XXII. kolo KMNL

Napisao 
Published: 16 Srpanj 2020

Druga liga: Kiks K. Starog, sigurne pobjede Kamena, Kocunara i Sv. Obitelji, preokret Mertojaka

PODSTRANA - SV. OBITELJ 3:6

Za domaće je većina susreta prošla u prihvatljivom izdanju: poluvrijeme je završilo neriješeno 1:1, a uz to su imali pod kontrolom igru i rezultat. Problemi se javljaju u nastavku susreta, kada gosti u periodu od 25. do 35. minute postižu čak četiri zgoditka i time rješavaju pitanje pobjednika. Predvođeni D. Jelaskom, strijelcem novog hattricka u sezoni, zasluženo upisuju nove bodove i ostaju u utrci za četvrto mjesto.

SV. DOMINIK - KAMEN 2:4

Iako bi konačan rezultat dao naslutiti da su Dominikanci bili relativno blizu povoljnog rezultata, to jednostavno ne bi odgovaralo stanju na terenu. Gosti su od samog početka zagospodarili terenom, pokazavši da su ozbiljno shvatili povijesni trenutak da se ponovno plasiraju među prvoligaše. S druge strane, domaći su igrali otvoreno, publika ih je 'nosila' pa se i nisu usudili na klasično branjenje 'parkiranjem busa u šesterac', već su pokušavali i u igri 4 na 4 nadigrati protivnike. Međutim, u takvim je situacijama najviše profitirao Mićo, postigavši 2 zgoditka, dok su se u strijelce upisali i Šaran i Babić. Domaće je predvodio JBP7, uz autogol gostujućeg igrača Kneževića.

MERTOJAK - TRSTENIK 4:2

Čudna utakmica, pogotovo ako uzmete u obzir da se radi o susjedskom dvoboju, gdje nije u pitanju samo ponos, u kojoj su gosti na poluvremenu imali 0:2, a da bi u nastavku u samo deset minuta primili čak četiri zgoditka. Predvođeni trostrukim strijelcem M. Sunarom, bili su previše za svoje prijatelje i susjede s Trstenika. Sada treba izdržati narednih pola godine, do novog dvoboja i prilike za revanš, u kojoj će se (nadamo se) pojaviti večeras neprimjetni Munja.

K. STARI - POJIŠAN 2:2

Iako su neke utakmice izvukli na kvalitetu i iskustvo, Kaštelani ovog puta nisu bili te sreće te mogu biti sretni i s ovim bodom. Protiv sebe su imali 'nabrijanog' protivnika, te ultras(ic)e više ekipa, a kada tome pridodamo i 'tanku' klupu, konačan rezultat ne treba nikoga čuditi. Pojišan je poveo u 13. minuti preko bum-bum Jelavića, a da bi minutu prije kraja poluvremena A. Đikić rutinirano ispalio pravi projektil, slabijom nogom, a koji kalibriran i precizno navođen završava u lijevim rašljama nemoćnog golmana Ruića. Tišina, muk sa zidića. U nastavku susreta, opet zabija bum-bum MJ7, ali ovog puta u svoju mrežu. Pa jeste li mu rekli da smo promijenili strane u poluvremenu, ostao je u nevjerici KR1, a tek navijači(ce). Ali, pet minuta prije kraja susreta, gosti postižu svoj drugi zgoditak na utakmici (Grgić) i dovode u delirij voditelja konkurentske ekipe za vrh tablice (nema potrebe da ga imenujemo, svi ga znate… ja sam mali Mate, od mame i tate, pjevalo se i slavilo dugo u noć).

GOSPA OD ZDRAVLJA - KOCUNAR 2:6

Kocunar, još jedna momčad koja se bori za ulazak među elitu KMNL, relativno lako se obračunala s domaćima koji su ih držali pod kontrolom sve do 23. minute i rezultata 2:3. Sve nakon toga nastojat će čim prije zaboraviti, jer i oni vode svoj boj, a to je četvrto mjesto na tablici. Goste su, kao i uvijek, predvodili Mujan i Mudrinić, postigavši ovog puta 'samo' hattrick. Domaći igrači koji su uspjeli savladati Mrkonjića bili su LKL (naravno) i Melvan.