Osvrt na XXIII. kolo KMNL

Napisao 
Published: 16 Srpanj 2020

Druga liga: Sigurne pobjede K. Starog i Kocunara, preokret Gospe od Zdravlja, Trstenik propustio iznenaditi Kamen

K. LUKŠIĆ - GOSPA OD ZDRAVLJA 2:3

Kaštelani igraju sezonu za zaborav, ali svako malo vole nekome zagorčati život. Ovoga puta su bili vrlo blizu da oduzmu bod(ove) ekipi koja se bori za četvrto mjesto. Sve značajnije iz prvog dijela dogodilo se u posljednje četiri minute: prvo su poveli u 16. minuti preko Čotića, da bi dvije minute kasnije gosti izjednačili preko Melvana, a onda već u idućem napadu ekspresno vratili vodstvo (strijelac je ponovno bio Čotić). Gosti već u prvoj minuti nastavka izjednačavaju preko Jankova, a da bi puni plijen odnijeli drugim zgoditkom Melvana dvije minute prije konačnog sučevog zvižduka.

KAMEN - TRSTENIK 4:3

Ako neće drugi, onda Kamen voli sam sebi zagorčati, otežati posao. Sve su imali: kontrolirali igru, povoljan rezultat… ali ne da vrag mira! Dakle, poluvrijeme su završili s vodstvom 3:0 (Mićo 2, Knežević), da bi gosti u prvih deset minuta drugog dijela vratili utakmicu u egal zgodicima Šiška i Vojkovića (2). U tim su trenucima domaći izgledali kao razbijena vojska, spremni na ostanak u drugoligaškom društvu, ali… problem je bio u tome što ni goste lopta više nije slušala, iz napada u napad ne uspijevaju zaključiti susret, što koristi iskusni Mićo i donosi pobjedu u 37. minuti. A o tome što je Šiško (Trstenik) promašio kod izjednačenog rezultata, bolje da ne spominjemo… i ne-će-mo ?

PODSTRANA - MERTOJAK 2:4

Nakon izjednačenog prvog dijela (Budić, Jakovac; Lozić 2), drugi dio zasluženo pripada gostima koji su poveli u 27. minuti zgoditkom Sunare, a posao dovršili u posljednjoj minuti trećim zgoditkom na utakmici S. Lozića.

KOCUNAR - KONJSKO 5:2

Odlično prvo poluvrijeme Kanarinaca, koji su poveli zgoditkom Gorete u 12. minuti, koje ipak nisu uspjeli zadržati do samog kraja. U posljednjim trenucima prvog dijela, D. Jurić nesmotreno gubi loptu na protivničkoj polovici, što Mujan koristi i vraća stvari na početak. Drugo poluvrijeme je bila jednosmjerna ulica, zgoditak R. Vulikića i čak tri Mujana osigurali su bodove potrebne za ostanak u utrci za prvoligaško društvo.

SV. OBITELJ - K. STARI 2:6

Iako su domaći poveli već u drugoj minuti zgoditkom Petrovića, gosti su do kraja poluvremena okrenuli utakmicu u svoju korist postigavši 3 zgoditka (T. Jurić 2, M. Đikić) u mrežu večerašnjeg golmana-igrača I. Piteše. Drugi dio je protekao u istom ritmu: jedan zgoditak domaćih (Petrović), te 3 gostiju (A. Šarić 2, A. Đikić).