Osvrt na XXVI. kolo KMNL

Napisao 
Published: 18 Srpanj 2020

Druga liga: Kamenu derbi i Prva liga, preokret K. Lukšića, Pojišanu susjedski derbi, visoka pobjeda Sv. Obitelji

SV. DOMINIK - POJIŠAN 2:4

Jedina kompetitivna utakmica u ovom kolu bila je između ovih dviju susjednih župa, a pobjedu odnosi ona iskusnija. Iako su poveli već u prvom napadu zgoditkom Tošića, Dominikanci ubrzo preokreću rezultat golovima Vujevića (5) i L. Kapulice (11). Već u sljedećem napadu, Šarić postavlja konačni rezultat na poluvremenu. Nastavak susreta donosi dva nova zgoditka, a oba su završila u mreži Viđaka. A strijelci su bili I. Brekalo (25) i Šarić (38). Krešo se vratio, navijačice nisu ☹

KONJSKO - SV. OBITELJ 1:10

Revijalna i prijateljska utakmica, završila je sigurnom pobjedom gostiju, koji su poveli u prvom napadu i nastavili zabijati, tako da su se svi stigli upisati u strijelce. Po tri zgoditka postigli su D. Jelaska i Petrović, a po jednom I. Piteša, Bilić, Moro i B. Piteša. Strijelac počasnog zgoditka domaćih bio je Goreta.

TRSTENIK - K. LUKŠIĆ 2:6

Sve je išlo prema planu: Munja je preuzeo klupu, a Trstenik je nakon samo 4 minute vodio 2:0 golovima Vojkovića. I stao… Lukšićani su se od sezone (ipak) oprostili uvjerljivom pobjedom zgoditcima Ratkovića, Šimunovića i Vujeve, te strijelcem hattricka Lovrića.

KAMEN - KOCUNAR 4:0

Nažalost, ovim rezultatom Kocunar nije postao prvakom lige, a čak niti sudionikom elite… tijekom cijele sezone davali su sve od sebe, ali na kraju je jednostavno nestalo sreće i - igrača. Prvo poluvrijeme su još i nekako uspjeli odolijevati napadima domaćina predvođenih prvim topnikom lige Mićom Družijanićem, ali nastavak susreta je donio potpuni raspad sistema… U vodstvo ih dovodi Omrčen u 15. minuti, a da bi posao dovršili Mićo (23, 34) i Šaran (24). Zaslužena pobjeda Kamena, koji je ovim rezultatom preskočio Kocunar na drugom mjestu i izborio nastup u Prvoj ligi.

GOSPA OD ZDRAVLJA - PODSTRANA 5:3

Još jedna utakmica bez posebnog značaja, barem zbog poretka na tablici, donijela je dosta toga: prvijenac Barišića, nenastupanje LKL-a, te nastupanje Mikelića (iako momak plovi morskim prostranstvima). Domaće u vodstvo dovodi Melvan zgoditcima u prve dvije minute, da bi gosti izjednačili preko F. Milovića (17, 27). U nastavku susreta domaći postižu tri zgoditka preko Šerića (29, 36) te prethodno opjevanog Barišića (32). Konačni rezultat postavlja F. Milović svojim trećim zgoditkom na susretu, i to s posljednjim sučevim zviždukom.