Osvrt na KMNL sezonu 2019/20

Napisao 
Published: 27 Kolovoz 2020

Završena je 15. sezona Katoličke malonogometne lige “Ivan Pavao II.“, s tim da je natjecanje u Prvoj ligi prekinuto nakon 12 odigranih kola (zbog epidemije COVID-19), te isto nije nastavljeno, što znači da prvi put od osnutka ovog natjecanja nismo dobili prvaka.

Za razliku od prvoligaša, drugoligaške ekipe su se većinom izjasnile za nastavak natjecanja, koje je uslijedilo početkom lipnja, a zaključeno sredinom srpnja.

Sveukupno su odigrali 156 utakmica, u kojima su postigli 914 golova, te 18 autogolova.

Završnica natjecanja je bila vrlo zanimljiva jer su se tri momčadi borile za ulazak u elitni rang.

Predvođena iskusnim A. Đikićem, prvakom postaje momčad Sv. Ivana Krstitelja iz Kaštel Starog, koja je u konačnici osvojila bod viška u odnosu na prvog pratitelja.

Runner-up, prvi pratitelj, odnosno drugi putnik, tražio se između župa Sv. Mihovila s Kamena i Sv. Luke ev. s Kocunara. Upravo su se te dvije momčadi susrele u posljednjem kolu, odlučujući o svojim sudbinama u direktnom srazu, s tim da je nebesko-plavima s Kocunara igrao i remi (pobjeda bi im čak donijela i prvo mjesto). Bila je to tvrda, borbena, prava kvalifikacijska utakmica, u kojoj je prevagnula duža klupa Kamena, odnosno nedostatak iste s druge strane. Nakon izjednačenog prvog dijela, nastavak je donio drastičan pad u igri Kocunara, što je iskusna ekipa Kamena iskoristila i rutinski pobijedila rezultatom 3:0. Zaslužena pobjeda Kamena i povratak u prvoligaško društvo nakon jednogodišnjeg izbivanja (zlobnici bi rekli da su namjerno ispali u niži rang kako bi nešto mogli i osvojiti, ali su ipak završili kao drugoplasirana momčad ? ).

Pobijedivši župu Sv. Obitelji u pretposljednjem kolu, splitska župa Gospe od Zdravlja osigurala je četvrto mjesto. Za šesto mjesto vodila se velika borba, a u igri je bilo više momčadi. Konačni poredak je Pojišan (6), Trstenik (7) i Sv. Dominik (8). Odmah nakon njih su debitanti iz Podstrane, zatim K. Lukšić, pa Mertojak, te na samom dnu Konjsko i CBS (bogoslovi jedini nisu sudjelovali u drugom dijelu prvenstva).

Izuzev tri najbolje plasirane momčadi, nagrađena je i župa Sv. Ivana Krstitelja s Trstenika (fair-play), te najbolji pojedinci: igrač Mile Mujan (Kocunar), golman Krešimir Ruić (Pojišan), te strijelac Milan Družijanić (Kamen) s 46 postignutih zgoditaka.

Čestitke svim nagrađenima pojedincima i momčadima, sretno u novoj sezoni!