Prijave župnih momčadi za KMNL - sezona 2020./2021.

Napisao 
Published: 26 Rujan 2020

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u akademskoj godini 2020./2021., organizira novu sezonu igranja Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“ (KMNL).

Iako smo svi opterećeni pandemijom COVID-19 te tražimo različite mogućnosti kako organizirati svakidašnji život i posao, u razgovoru sa nekim župnicima i mladima, koji su do sada bili uključeni u igranje lige, javlja se želja da i u ovo novo vrijeme, pred izazovom pandemije, nastavimo sa igrom. Stoga bi se ovogodišnja KMNL igrala, kao i do sada, na igralištu Nadbiskupskog sjemeništa (u proljetnom i ljetnom dijelu godine) i u sportskoj dvorani u Solinu (u jesenskom i zimskom dijelu godine), uz sve epidemiološke upute vezane uz pandemiju COVID-19.

Također, kao i prijašnjih godina, ovisno o epidemiološkim mogućnostima, organizirat  ćemo različite susrete poput: misa s nadbiskupom za početak lige, adventska i korizmena duhovna obnova, misa s nadbiskupom za kraj KMNL (Te Deum), odlazak pobjedničke momčadi na nacionalnu završnicu i završni susret s nadbiskupom – dodjela nagrada pobjednicima i najboljim igračima. No o svemu tom ovisit će daljnje okolnosti oko pandemije COVID-19.

Voditelj KMNL je gospodin Mladen Jurić kojemu je povjereno organiziranje i upravljanje ovim Projektom.


Župne momčadi koje žele sudjelovati u novoj sezoni KMNL trebaju dostaviti  slijedeću dokumentaciju:

  1. Prijaviti župnu momčad od rujna do 2. listopada 2020. u nadbiskupijskom Uredu za pastoral mladih od 9-12 sati.
  2. Momčad može imati 20 prijavljenih igrača u dobi od 16 – 30 godina, tri igrača mogu biti izvan te dobne granice. Igrači moraju biti s područja župe izuzev iznimnih slučajeva.
  3. Ispuniti prijavnicu koju možete preuzeti ovdje. Župnik je dužan ovjeriti dopis pečatom župe i vlastoručnim potpisom. Na ovaj način garantirate nam kako su momci sa popisa članovi Važe župne zajednice, te kako su prikladni za igranje KMNL.
  4. Kopirati osobnu iskaznicu novo prijavljenih igrača i donijeti jednu sliku dotičnog igrača.
  5. Upoznati igrače s pravilnikom o natjecanju i disciplinskim pravilnikom koji je dostupan na našoj web stranici! Preporučamo voditeljima momčadi, a i župnicima, redovito praćenje objava na našoj web stranici, kako bismo ostvarili što bolju međusobnu suradnju.
  6. Kotizacija za cijelu sezonu 2020./2021. kao i do sada je 3.000,00 kn. Momčadi koje su prošle godine platile puni iznos, a nisu igrali do kraja sezonu zbog COVID-19, naknadno će biti obaviještene o načinu i iznosu uplate za sezonu 2020./2021.  
  7. Malonogometno natjecanje počinje u ponedjeljak 5. listopada 2020. na igralištu Nadbiskupskog sjemeništa. Raspored igranja bit će objavljen na web stranici www.mladisplit.com
  8. Raspored utakmica predviđen je preko tjedna i vikendom kako bi se prilagodili mladima i njihovim obavezama.
  9. Ako epidemiološke mjere budu dozvoljavale, natjecanje se održava na vanjskom terenu u Sjemeništu (u ljetnom i proljetnom dijelu godine), te u sportskoj dvorani u Solinu (u zimskom i jesenskom dijelu godine).

S poštovanjem!  

Povjerenik za mlade
Don Mihael Mišo Prović