Započela nova sezona Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II“ u organizaciji Ureda za pastoral mladih SMN

Napisao 
Published: 08 Listopad 2020

Početkom listopada započela je nova akademska godina, pa tako i projekti Ureda za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije. Jedan od njih je i XVI. sezona Katoličke malonogometne lige Ivan Pavao II.

Nova sezona Katoličke malonogometne lige je u mnogočemu posebnija od ostalih, zbog niza okolnosti koje posljednjih mjeseci utječu na naše društvo. Kako se sportska natjecanja diljem svijeta pomalo vraćaju na svoje sportske terene, tako je i vodstvo lige odlučilo da će XVI. sezona KMNL-a početi uz sve potrebne epidemiološke mjere i prilagoditi se u novonastaloj situaciji.

Sportsko natjecanje je započelo 8. listopada 2020. u 19 sati na sportskim terenima u Nadbiskupskom sjemeništu na kojem će se odigrati većina natjecanja jer otvoreni prostor smanjuje mogućnost širenja virusa.

Tradicionalni dvoranski dio natjecanja još nije definiran zbog gore navedenih razloga, ali će se i to organizirati ovisno o epidemiološkoj situaciji. Početak natjecanja nije započeo običajnom svetom Misom, ali kako tradicija priliči i sveta Misa za natjecatelje će se održati tijekom ove akademske godine.

U XVI. sezonu ulaze sljedeće župne momčadi: sv. Stjepan pod borovima – sv. Frane,  sv. Mihovil – Kamen,  sv. Ivan Krstitelj – K.Stari,  Sv. Ante – Zadvarje,  sv. Andrija ap. – Sućidar,  Gospa od Otoka – Solin,  Marija Pomoćnica Kman, Katedralna župa – sv. Duje,  sv Pavao ap. – Pujanke,  sv. Matej – Ravne Njive,  sv. Josip – Dugi Rat,  sv. Ante – Poljud, sv. Lovre – Žnjan. Ove ekipe natječu u prvoj ligi. Župe: sv. Luka – Kocunar, Gospa od Zdravlja – Split, sv. Ivan Krstitelj – Trstenik, Gospa od Pojišana, Gospa od Ružarija – sv. Dominik, Gospa od Zdravlja – Podstrana, sv. Josip – Mertojak, sv. Mihovil – Konjsko, CBS, Ivan Merz – Kampus, sv. Lovre - Stobreč natječu se u drugoj KMNL ligi.

Natjecanje će se igrati dvokružno (ukupno 26 kola), pobjednik 1. KMNL osigurava sudjelovanje na nacionalnoj završnici (ako se bude održala, ovisno o epidemiološkim uvjetima), posljednje tri momčadi gube status prvoligaša, dok prve dvije momčadi u drugoj ligi osiguravaju prvoligaški status.

Kao i u dosadašnjim sezonama voditelj lige je Mladen Jurić.

„Drago mi je da smo i ove godine uspjeli nastaviti ovu lijepu sportsku tradiciju. Nadam se da ćemo uspjeti našu popularnu malonogometnu ligu odigrati do kraja“, poručio je voditelj lige.

Predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović službeno je molitvom i prigodnim riječima otvorio natjecanje.

„Vjerujem da će ekipe igrati dobar i kvalitetan nogomet, nadam se da će ove godine liga odigrati do kraja, iako u današnjem vremenu to ne možemo garantirati“, zaključio je Prović.