Osvrt na 4. kolo KMNL

Napisao 
Published: 01 Studeni 2020

I. KMNL

Split, 25. listopada 2020.

19:00   ŽNJAN – SUĆIDAR  1:2 (1:2)

Suci: Galić, Grgatović

Strijelci: I. Palinić (AG), Bulić (14)  //  K. Vuković (11)

 

19:50   DUGI RAT – KMAN  1:1 (1:0)

Suci: Grgatović, Galić

Strijelci: Bradarić (19)  //  Tunjić (39)

 

20:30   SV. FRANE – SV. ANTE, ZADVARJE  1:2 (0:1)

Suci: Grgatović, Galić

Strijelci: L. Akrap (36), Bulat (AG)  //  L. Krželj (8)

 

Split, 26. listopada 2020.

19:30   KAMEN – K. STARI  4:1 (2:0)

Suci: Cikojević, Grgatović

Strijelci: Leko (10, 11), M. Družijanić (25, 35)  //  M. Đikić (26)

 

20:20   SV. ANTE, POLJUD – GOSPA OD OTOKA  5:3 (2:1)

Suci: Cikojević, Grgatović

Strijelci: Radan (16, 30), Jukić (19), Marinić-Kragić (38, 40)  //  Mikelić (6), Franić (22), Sušić (39)

 

Izvještaj počinjemo s derbijem Dugi Rat – Kman, izjednačenom i tvrdom utakmicom od samog početka. Bradarić dovodi domaće u vodstvo u pretposljednjoj minuti prvog dijela, a Tunjić izjednačuje u pretposljednjoj minuti susreta.

„Mali“ derbi odigrali su stari poznanici iz drugoligaškog društva, Kamen – K. Stari, te su za razliku od prošlosezonskih susreta ovog puta uspješniji bili Kamenjari. Ali, ovog puta ih je predvodio Leko, dok je Micevski 'samo' dovršio priču.

Iako su bili jako blizu, Žnjan ipak nije uspio doći do drugog boda u sezoni, pobijedio ih je krnji sastav Sućidra. Ruke u tome im je dao Palinić autogolom već u 2. minuti susreta. Vjerojatno nije htio, ali eto, dogodi se, da razdrma ekipu i voditelja ?

Isti rezultat je bio na utakmici Sv. Frane i Sv. Ante (Zadvarje), samo što se ovdje utakmica lomila u posljednjim trenucima, a s(p)retno su slavili gosti autogolom Bulata tri minute prije kraja susreta.

Nošeni simpatizerima s tribina, ekipa iz Poljuda upisuje novi trobod, a ovog puta su pobijedili Solinjane koji nikako da pronađu pravu formu.

 

II. KMNL

Split, 28. listopada 2020.

19:00   CBS – MERTOJAK  3:5 (0:1)

Suci: Jurić, Cikojević

Strijelci: Teklić (31), Paradžik (33, 35), Marković (AG)  //  Lozić (16, 31, 34), Domić (26)

 

Split, 29. listopada 2020.

19:50   STOBREČ – SV. DOMINIK  2:6 (0:2)

Suci: Grgatović, Galić

Strijelci: Šostarec (34), Plazibat (36)  //  Bilić-Pavlinović (7), Butorović (15), Vujović (30, 30, 40), Jurišić (32)

 

20:30   GOSPA OD ZDRAVLJA – TRSTENIK  2:1 (0:0)

Suci: Grgatović, Galić

Strijelci:  Kovač-Levantin (33)  //  Matić (23), Leventić (AG)

 

Split, 31. listopada 2020.

20:10   KOCUNAR – POJIŠAN  2:1 (2:1)

Suci: Jurić, Cikojević

Strijelci: Dadić (12, 18)  //  J. Kuščević (9)

 

Za Los culese je sve krenulo kako je bilo i planirano: rano vodstvo, Krešo još nije primio nijednog, a tek smo trebali vidjeti talent pridošlih mladih nada… Eto, nisam ni dovršio rečenicu, a Krešo eno vadi loptu iz mreže… Neću ni započinjati iduću nego ću vam odmah reći da je 6 minuta poslije primio još jednog… E sad, dobra vijest je da do kraja utakmice više nije primio nijednog. Ili su protivnici bili neprecizni, hm… Ma nebitno, pomak je evidentan… Loša vijest je što nisu niti zabili, pa čak niti one već spomenute mlade nade. A poraz je rezultat manje minutaže MR6, vjerojatno zbog pomlađivanja ekipe, pa eto, samo govorim da imate na umu za idući put, ako želite imati šanse... i da, decibeli su naglo opali ove sezone, osjeti se na igri i rezultatima… uh, dobro je, našlo smo pedra, samo da nije Krešo ?

Iako su bili lišeni usluga BM2 (podsjetimo se, zaradio je drugi žuti u 39. minuti kod vodstva 10:5, i to na centru… hahahahahaha), Bože je preuzeo glavnu ulogu zabivši hat-trick, e, ali proslava zgoditka (oscara molim) zaslužuje NJ18. Stobreču nije pomoglo ni 2 minutno isključenje golmana.

Nošen Lozićem, predvođen Šušnjarom, s novim golmanom (a da Pave nije zabio gol u niti jednu branku), Mertojak je slavio protiv splitskih bogoslova. Utakmicu je definitivno zaključao autogol Markovića u 36. minuti susreta… nevjerojatno, nijedna njihova utakmica ne može proći bez AG, ili oni ili protivnik, nikad dosadno, uvik zabavno, to vam je MERTOJAK, uvik nešto kužinaju. I naravno, pravda za Delića i Runjića, izdržite represiju.

Velika, (pre)velika drama i uzbudljiva završnica na utakmici Gospe od Zdravlja – Trstenik. Nakon prošlog kola, gosti su se odlučili pošto-poto braniti svoje i primiti što manje golova, što je bijelo-plavima zakompliciralo život jer su se i oni mislili malo počastiti. A ovi ne puštaju ni gola, šta je sad ovo?! I ne samo to, već su i poveli na početku drugog dijela. I kad su uvidjeli da je vrag odnio šalu, da ovi iz Gospe od Zdravlja nikako ne mogu pogoditi među dvi štange, odlučili su žrtvovati novog člana ekipe (kao nitko neće sumnjati u njega, novi je, mlad, neiskusan…). Podrška i njemu, samo hrabro, proći će… Uglavnom, kad im je pokazao način kako savladati svog golmana, više nije bilo nikih problema… A tko je najbolji da zabije golmanu nego - golman. Zato on u biti i igra, a ne brani, jer zna kako ovi razmišljaju, uđe im u glavu, podvali misao, i trkom... Lupežu jedan, od sada ćeš samo braniti ?