Osvrt na 7. kolo KMNL

Napisao 
Published: 17 Svibanj 2021

Današnji izvještaj počinjemo s utakmicama 7. kola Prve lige koje su odigrane prije stanke uvjetovane strožim mjerama HZJZ.

Predvođeni Jurićem i Đikićem (mlajim), Kaštelani su pomeli Sućidar (1:8) za koje se kapetan počasno upisao u rubriku 'pogodio sam između dvije štange, a Koceić nije'.

Slična rubrika, vjerovali ili ne, Solin napokon upisuje koliko-toliko važn(ij)u pobjedu, to im je čak treća ove sezone. Ekipa je očito u strašnom naletu (vjerojatno su se neki i prijevremeno cijepili), a vrh tablice se doima nikad bliže. Netko bi rekao da je to usko povezano s vođenjem, a ne igranjem MM, ali ja to neću reći… Iako, te dvije pobjede upisali su protiv Pujanki i Žnjana, tako da… ono, samo kažem, ne bih se previše itao s njima… a i to je bilo povuci-potegni, ali ajmo dalje, najbolje tako, da se ne sramotimo ?

Dobri stari Pujankaši dobro su namučili župu s Poljuda, jedini strijelac bio je Radan u 19. minuti susreta. Volio bih reći da je utakmica bila uzbudljiva, da, volio bih ja više toga… Sreća pa je Neno bio glavni sudac pa je po dobrom starom običaju junački otfućkao zgoditak. Uskoro je uslijedilo i poluvrijeme, nakon nenadanog triježnjenja, pa sam mogao nastaviti gdje sam stao…

Kman se poigrao s junacima sv. Frane, dok je Sv. Duje bacio prijateljski termin s uvijek simpatičnim Žnjanom.

Njivaši i Dugoraćani odigrali su pravu prvoligašku utakmicu, na momente i previše čvrstu, a kulminacija se dogodila u posljednjim trenucima susreta kada gostujuća ekipa ostaje bez dva člana, trajno. U istoj minuti, gosti postižu zgoditak za konačan rezultat i zasluženu podjelu bodova.

 

Za razliku od 'starije braće', drugoligaši su svoje kolo odigrali u post-korona vremenu.

Planirano je odigrati pet utakmica, ali je kiša spriječila dvije…

Uzbudljivu utakmicu ? vidjeli smo na samom otvaranju, odnosno nastavku natjecanja…

Dominikancima je ova stanka očito dobro došla jer da su onako nastavili, možda bi i ušli u ligu za velike momke. Ovako, teško je reći, ali se ZNA da ključeve drži JBP7, samo da mu daju da se igra s balunom, svi bi sada slavili… S druge strane - Trstenik. Oni vam nemaju takvih problema jer su uvijek malo štekali s time. Šta s time, s čime? Pa s timen: balun nikako da uđe u gol, stalno u neke maslinike, smokve, kupine… legenda kaže da su jednom čak i prenamijenili interijer obližnjeg kafića… pa poleti, pa uleti, paune moj… skoro galeba nisu skinuli (i to ne jednom), oni Munjeni prednjači, letilo perje, strka u kokošinjcu, mislim ovaj, na klupi, pa Šišku balun zapinje nogu (medicinari ulijeću, brzo saniraju ozljede, one druge ćemo drugi put, viču na izlasku, potrajat će), Buco ulazi kako hoće (lola se šeta po terenu ka po Rivi, on ima svoj đir, istina, kojeg nitko ne razumije, ali to nije bitno, da razumijemo, ne bi valjalo)…

Samo da tu stanu, simptome su očito dobile i druge ekipe, valjda se neće širiti, lito dolazi… bitno je da ne zahvati nebesko-plave s Kacunara, sve mogu podnijeti, ali to mislim da ne bi izdržao. Tako da vam je moj savjet jednostavan - ne gledajte ih. Čak i ja okrenem glavu u datom vremenu, a kokošinjac je odavno odustao, vidjeli su da to ne vodi ničemu dobrom, i da ne valja gubiti zdravlje, prvenstveno mislim na vid, pa i apetit… zato je probava nikad bolja ?

Znači, ovo je bio izvještaj za utakmicu koja je završila nepopularnim rezultatom (osim na Trsteniku, oni igraju u 'ko manje, od trešete su prešli na balun, manit kvart, štaš dalje govorit), a sada slijede utakmice čiji strijelci nisu inficirani ovima o kojima pišem hvalospjeve ?

Dakle, Dujin pulen PK10 (od milja Haaland) trasirao je put za pobjedu protiv bogoslova, kojima nije pomogao niti hat-trick Paradžika… i da ne duljim, jedna rečenica i za posljednju utakmicu, u kojoj zasluženu pobjedu odnosi Konjsko (usprkos isključenju VIG-a, stvar je spasio znate tko), a drugi sudionik bio je Stobreč ?