KMNL (multi) osvrt za 23. - 26. kolo

Napisao 
Published: 05 Siječanj 2022

Čujte i počujte, uspješno je okončan naš prvi, pravi cross u malome balunu.

Zahvaljujemo na prijavi i sudjelovanju, bez obzira na plasman, svi ste vi pobjednici, a ako vam treba uspomena za sudjelovanje, šta da vam kažem… igrajte šah ?

Drago mi je što se niste posebno osvrtali na tračeve, podmetanja, ješke, i što se već sve nije pisalo u osvrtima… ali ste ih pametno iskoristili kao motivaciju vaših natjecatelja, za onaj završni touch, eksploziju inata i dišpeta 'svima nama nevjernicima'.

Statistika kaže da je 13 natjecatelja započelo utrku, a 11 završilo, što bi značilo da naše ohrabrujuće, motivacijske poruke ipak nisu stigle do sviju njih, na čijoj kvaliteti i prepoznatljivosti ćemo morati dodatno poraditi.

Pobjednik je dobro znani natjecatelj s Kmana, čija se pobjeda naslućivala već na pola staze, ali je trebalo ustrajati i dostojno privesti kraju, sportski, natjecateljski.

Kako se ništa nije htjelo prepustiti slučaju, osim grlatog (motivacijski nastrojenog) head coacha, moramo istaknuti da se za ovu priliku pribjeglo angažmanu 'najvećeg sina naših naroda i narodnosti' za (umnu) gimnastiku. Vidim da je posljednjih dana prisvajaju i tituliraju booster dozom, ali upamtite tko ju je prvi osmislio i sastavio, gdje je premijerno testirana prije širokopojasne primjene. Ovo je još jedan dokaz koliko su naši natjecatelji (i njihovi treneri) ispred svog vremena ?

Znate, malo vam je čudan ovaj naš cross: u nas vam se ne trče za prvim mjestom, ma ne, ovdje je bitno završiti ispred Žnjana, ekipe koja se neviđenim čudom spašava već… ma od pamtivijeka.

U prilog tome govori da su taj pohod započeli u nebeskoplavom dresu, a da bi ga okončali u žarko crvenom (kapilarnom) dresu, što bi se reklo „vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada“.

Znači, možemo poslati poruku svim budućim natjecateljima crossa: „Ne gledajte tko je ispred vas, sve dok je Žnjan iza vas!“

Mislim da će ovu poruku posebno upamtiti u Sv. Frani, kao i činjenicu da se pretjecanje može izvesti i s desne strane, ukoliko postoji više od dvije vozne trake, a vi ste pritom izrazito neodlučni u kormilarenju.

 

Šta kažete, da završavam?! Ma ovi iz sudačke organizacije ljubomorni što ih nikako da spomenem…

Aj lipo se vi držite svog posla i motajte te kabele, odjavna špica samo što nije završila, a vi meni nešto prigovarate…

I ne zaboravite reći malome da mi na sigurno spremi redateljsku stolicu (i njenu pripadajuću palicu također) i za sljedeću sezonu, čini se da je dogovor vrlo blizu, a premijera se očekuje krajem ljeta.

Samo, kostimi ostaju praktično isti, nažalost, ne očekujem velike promjene u tom dijelu… dok scena, iako trošna, ostaje nepromijenjena, ali se zato znatno ulaže u drugu infrastrukturu, posebice rasvjetu, na moju neizmjernu radost.

A sada, na kraju ovega partyja, ovjekovječenog ovim dojmljivim i (mrvicu) kontroverznim osvrtima, da nam scena bude potpuna, jukebox ostavljamo trajno upaljen, a pozitivu nastavljamo širiti glazbom (za žedne uši) i stihovima, citatima (neponovljivog Olivera) o životu i ljubavi. Slobodno se uključite sa svojim željama… Zdravi i veseli bili!

 

Ostali smo sasvim sami

Finili su lipi dani

Išekane sve su lipe riči

A život je ka i zemlja

Kad zapustiš malo daje

Taman da bi na se bija jidan

 

Pa se pitan di je krivo

Kleten srce ča je živo

Poša bi al neznan di ću stić

Ka godine teku ure

Prži sunce, metu bure

Za život me vežeš samo ti

 

Svojim vitron moja jidra punila

Svojon nadon moju dušu ljubila

Sad me ostavljaš na pučini bez sna

Da ti priznan da si moja jedina

 

I sve druge ča su s menom živile

Nisu se za ovo srce primile

Sad ka kamen teški tonen ja do dna

Da ti priznan da si moja jedina

Da ti priznan da si moja jedina