kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Papa mladima u Angoli: Budite sijači nade i ljubavi

Napisao 
Published: 01 Rujan 2015

Svjedočiti evanđelje i postati sijači nade i ljubavi – srž je Papine poruke mladima u Angoli, koji su se prošloga tjedna okupili u Huambou na prvom nacionalnom susretu katoličke mladeži. Susret se, u organizaciji mjesne biskupske konferencije, održao na temu „Mladi, vi ste svjedoci Kristove ljubavi“, a sudjelovalo je više od tri tisuće osoba. Papa im se obratio u poruci koju je potpisao državni tajnik, kardinal Pietro Parolin.

Sveti Otac je mlade potaknuo da u svojim srcima iznova zapale „plamen Kristove ljubavi“ i da „očituju svoju snagu u preobrazbi društva“, odlučno se trseći oko izgradnje pravednosti, prihvaćanja i bratstva. Istovremeno, poziva mlade na obnovljeno nastojanje u promicanju „istinski ljudskih, moralnih i duhovnih vrijednosti koje nadahnjuju kako pojedince, tako i obitelji i angolsko društvo u traženju općeg dobra, ukorijenjenog u skladu, pravednosti i poštivanju ljudskih prava.“ Na koncu poruke, Papa je svim sudionicima Susreta mladih udijelio svoj apostolski blagoslov.

Nacionalni tajnik za pastoral mladih pri Biskupskoj konferenciji Angole i Svetog Tome i Principa, o. Armando Alberto Pinho, istaknuo je da se radilo o „susretu vjere s Bogom“, koji je za cilj imao potaknuti svećenička i redovnička zvanja i poticati mlade na dijalog u Crkvi i drugim društvenim stvarnostima.