kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Papa Franjo nenajavljeno posjetio mlade koji se bore protiv ovisnosti

Napisao 
Published: 27 Veljača 2016

Papa Franjo jučer je (26. veljače) nenajavljeno posjetio Zajednicu svetoga Karla pri Talijanskom centru za solidarnost (CeIS) u blizini Castel Gandolfa. Zajednicu je osnovao o. Mario Picchi, a pomaže osobama koje se bore protiv ovisnosti – osobito o drogi. Iznenadni posjet dio je Papinog nauma da na jedan petak svakoga mjeseca tijekom Svete godine učini konkretnu gestu povezanu s djelima milosrđa.

Predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, nadbiskup Rino Fisichella pratio je papu Franjo u ovom pohodu te je rekao da su mladi i volonteri koji stanuju u centru bili zapanjeni kad su vidjeli tko im je došao u nenajavljen posjet, i to bez sigurnosne pratnje.

Papa Franjo je kratko razgovarao sa svakim pojedinačno te je poslušao njihove priče o borbi protiv ovisnosti. K tome im se popodne pridružio na obroku te je s mladima – na njihovu radost – pojeo pizzu. Centar za solidarnost – koji je osnovan šezdesetih godina prošloga stoljeća – također su bili posjetili Pavao VI. i Ivan Pavao II.

Ovom gestom – kazao je nadbiskup Fisichella – papa Franjo je želio naglasiti potrebu za stalnim pouzdanjem u snagu milosrđa, koje nastavlja podržavati naše hodočašće te čak i u najhladnijim trenucima nam daje osjetiti toplinu Božje prisutnosti.