kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2Papa Franjo: poruka za Jubilej djece i mladih u Rimu

Napisao 
Published: 24 Travanj 2016

Papa Franjo poslao je sinoć videoporuku tisućama mladih okupljenih na rimskom Olimpijskom stadionu, povodom proslave Jubileja djece i mladih. Pozvao ih je da budu milosrdni poput Oca i zahvalio im na njihovoj radosnoj prisutnosti. Podsjetio je mlade hodočasnike da Sveta vrata predstavljaju susret s Kristom koji nas „uvodi u ljubav s Ocem i poziva nas da budemo milosrdni, kao što je on milosrdan“.

Biti milosrdan znači moći praštati. A to nije lako, zar ne? Ponekad se dogodi da, u obitelji, u školi, u župi, u dvorani ili dok se zabavljamo, netko učini nešto te se osjetimo uvrijeđeni; ili možda u trenutku živčanosti uvijedimo nekoga. Nemojmo ostati u stanju ljutnje ili želje za osvetom! To ničemu ne služi! To je poput crva koji nagriza našu dušu i ne daje nam da budemo sretni. Oprostimo! Oprostimo i zaboravimo uvrjedu koju smo primili, kako bismo mogli razumjeti Isusov nauk, biti njegovi učenici i svjedočiti milosrđe – rekao je Papa.

Poruku je zaključio analogijom bliskom okupljenim adolescentima. Usporedio je njihov odnos s Isusom s pokrivenošću mobilne mreže: Kako se često dogodi – rekao je – da trebam nazvati prijatelja, ali ne mogu ga dobiti jer nema mreže. Siguran sam da se to događa i vama, da vas mobitel ne spaja s nekim mjestima… Sjetite se da ako Isus nije u vašem životu, onda nema mobilne pokrivenosti! Ne može se stupiti u kontakt i zatvara se u same sebe. Budimo tamo gdje ima pokrivenosti! U obitelji, župi, školi, tako da uvijek imamo nešto dobro i istinito za reći u svijetu.